לפני כשבועיים השתתפתי בסדנת הכנת משקאות וקינוחים המבוססים על
קפה. האירוע התקיים לכבוד שת"פ חדש בין רשת ניופאן לרשת בתי הקפה לנדוור,
יבואנית מכונות האספרסו המקצועיות Illy. במסגרת השת"פ מכונות האספרסו הביתיות של המותג ישווקו בכל
סניפי ניופאן. Illy מתהדרים בשיטה יחודית להכנת הקפה בתוך הקפסולה ובתערובת הקפה הייחודית
שלהם, המורכבת מ-100% פולי ערביקה. במהלך הסדנה נהנינו ממשקאות חורף מדהימים
ומקינוחים מפנקים שלמדנו להכין תחת הנחיותיהם של אנשי המקצוע. להלן מספר תמונות
מהאירוע:
והנה לכן גם מתכון לקינוח שאהבתי במיוחד:
פחזניות
קרמבל במילוי גנאש שוקולד לבן ואספרסו
חומרים ל בצק רבוך-
חומרים ל בצק רבוך-
150 גרם מים
150 גרם חלב
5 גרם סוכר
5 גרם מלח
130 גרם חמאה בקוביות
165 גרם קמח מנופה
270 גרם ביצים בטמפרטורת החדר
150 גרם חלב
5 גרם סוכר
5 גרם מלח
130 גרם חמאה בקוביות
165 גרם קמח מנופה
270 גרם ביצים בטמפרטורת החדר
אופן ההכנה –
- מרתיחים
מים, חלב, סוכר, מלח
וחמאה. מורידים מהאש ומוסיפים את כל הקמח. מערבבים היטב ומחזירים לאש
ל"ייבוש" של דקה נוספת.
- מעבירים
למיקסר עם וו גיטרה ומערבבים עד שהתערובת מתקררת מעט. מוסיפים את הביצים
בהדרגה.
- מעבירים
לשק זילוף ומזלפים פחזניות. מניחים דיסקים של קרמבל ואופים.
- אפייה-
בתנור מחומם היטב מראש ל190 מעלות. חום סטטי.
- אופים
כ12 דקות ואז מנמיכים את חום התנור ל160 לאפייה מלאה, כ15 דקות נוספות.
שימו
♥ בשום אופן לא לפתוח את דלת התנור במהלך עשרים הדקות הראשונות
חומרים
לקרמבל לפחזניות-
150 גרם חמאה רכה
180 גרם סוכר חום דמררה
180 גרם קמח
180 גרם סוכר חום דמררה
180 גרם קמח
אופן ההכנה –
- מערבבים
את כל החומרים רק לאיחוד.
- מרדדים
בין שני ניירות אפייה לעובי דק מאד.
- מקפיאים.
- קורצים
עיגולים בקוטר הפחזניה.
שומרים בהקפאה
חומרים לקרם
קפה שוקולד לבן-
300 גרם שמנת מתוקה
100 מ"ל אספרסו
200 גרם שוקולד לבן
100 מ"ל אספרסו
200 גרם שוקולד לבן
בתיאבון!
נשיקות,
יאנה
* פרטים על אודות הקפסולות ומכונות הקפה של illy, תמצאו כאן:
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה